• Snelle levering
  • Spoedopdrachten mogelijk
  • Maatwerk oplossingen
  • Levering uit voorraad binnen 1 dag

Bedrijfshal verwarmen

Mogelijkheden om een bedrijfshal te verwarmen

Bedrijfshal verwarmen

Een goede manier om een bedrijfshal te verwarmen is d.m.v. heater ook wel ventilatorkachels genoemd. Deze heater zuigen de lucht uit de ruimte verwarmen deze en blazen de warme lucht weer terug in de ruimte. Om een goede verdeling van de warmte te krijgen worden er 1 of meerdere heaters in de te verwarmen ruimte geplaatst.

De warmte kan op verschillende manieren opgewekt worden:

WATERGEVOEDE HEATER aangesloten op een CV ketel

Een veel voorkomend principe is de zogenaamde water gevoede heater. De warmtewisselaar in deze heater wordt gevoed met water 80-90ºC van de centrale verwarmingsketel die d.m.v. het verbanden van gas of olie de warmte produceert. Door middel van de ingebouwde ventilator wordt de aangezogen lucht door de warmtewisselaar geblazen waardoor de lucht wordt opgewarmd. Daarna wordt de warme lucht via een instelbaar uitblaasrooster terug in de ruimte geblazen, waardoor de ruimte direct wordt opgewarmd.

Het voordeel van dit heater systeem is dat het snel werkt, omdat direct de lucht verwarmd wordt en verspreid wordt over de ruimte. Bij systemen met radiatoren of vloerverwarming gaat dit veel trager. Verder is het vrij eenvoudig om een water gevoede heater aan te sluiten. Er is immers geen gasleiding of rookgasafvoer door het dak benodigd.

Ook qua onderhoud zijn deze heaters erg onderhoudsvriendelijk. In tegenstelling tot gasgestookte heaters die jaarlijks gecontroleerd moeten worden en waar veel bewegende delen in zitten is bij een watergevoede heater de ventilator het enige bewegende deel.

Klik hier om naar water gevoede heaters te gaan.

WATERGEVOEDE HEATERS aangesloten op een WARMTEWOMP

Tegenwoordig zijn er ook water gevoede heaters die speciaal ontwikkeld zijn voor warmtepomp systemen.

Deze systemen werken doorgaans met een veel lagere water temperatuur 40-50ºC. Daarom is bij deze systemen de warmtewisselaar aangepast zodat deze ook bij lagere temperaturen het gewenste vermogen afgeeft en toch niet teveel luchtzijdige weerstand produceert waardoor de uitblaas lucht hoeveelheid in takt blijft.

Klik hier om naar water gevoede heaters te gaan.

ELEKTRISCHE HEATERS

Bij een elektrische heater produceert zelf zijn warmte en er is dus geen CV -ketel of warmtepomp benodigd.

Elektrische heaters zijn voorzien van elektrische verwarmingsspiralen die door de elektrische stroom warm worden en zo de aangezogen lucht opwarmen. Door middel van een ingebouwde ventilator wordt de ruimte lucht aangezogen en langs de verwarmingsspiralen geleid waar de lucht wordt opgewarmd en via een uitblaasrooster terug in de ruimte wordt geblazen.

Het voordeel van elektrische heaters is dat ze in verhouding goedkoop zijn, eenvoudig te installeren en er slechts een elektrische voeding benodigd is. Dus geen CV ketel of warmtepomp geen cv-gas of rookgasleidingen benodigd. Het is wel van belang dat de elektrische voeding toereikend is omdat een elektrische heater snel een groot elektrisch vermogen benodigd.

Andere voordelen van een elektrische heater zijn:

  • Elektrische heaters hebben een rendement van bijna 100%.
  • Alle elektrische energie die erin gaat wordt omgezet in warmte.

Klik hier om naar elektrische  heaters te gaan.

STOOM GEVOEDE HEATERS.

Bij bedrijven waar een stoomleiding systeem aanwezig is, is een stoom gevoede heater een prima keuze om de bedrijfsruimtes te verwarmen. De basis van een stoom gevoede heater is gelijk aan een water gevoede heater echter wordt de heater voorzien van een stoombestendige warmtewisselaar.

In deze warmtewisselaar condenseert de stoom waarbij er veel warmte vrijkomt die aan de aangezogen lucht wordt afgeven. De heater kan vrij eenvoudig op een bestaand stoomsysteem aangesloten worden en er hoeft dus geen apart leidingsysteem voor de verwarming aangelegd te worden.

Het voordeel van een stoom gevoede heater is dat er met een kleine heater in verhouding veel warmte ingebracht kan worden. Verder zijn de gelaste warmtewisselaars zeer duurzaam en vergen stoom gevoede heaters weinig onderhoud. (ventilator is enige bewegende deel)

Klik hier om naar stoom gevoede  heaters te gaan.

 

                                          aanschafprijs  installatiekosten  onderhoud  energieverbruik

Water gevoed CV             +++                                   ++                         +++                       +++

Water gevoed WP            ++                                     ++                          +++                       +++

Elektrische heater          +++                                   +++                         +++                       +++

Stoom heater                     ++                                      ++                           +++                       +++

 

 

 

 

 

Contact

Wij adviseren u graag!

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur ons een bericht.

+31 40 231 9820 info@kiwihesta.nl
  • Met het invullen van bovenstaande formulier gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Sluiten
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×