• Snelle levering
  • Spoedopdrachten mogelijk
  • Maatwerk oplossingen
  • Levering uit voorraad binnen 1 dag

Bedrijfshal verwarmen

Heaters om uw bedrijfshal mee te verwarmen

Heaters, ook wel ventilatorkachels genoemd, zijn een uitstekende manier om uw bedrijfshal te verwarmen. Om een goede verdeling van de warmte te krijgen worden er één of meerdere heaters in de te verwarmen ruimte geplaatst. Ze zuigen de lucht uit de ruimte, verwarmen deze, en blazen de warme lucht weer terug in de ruimte.

De warmte kan op verschillende manieren opgewekt worden:

                                          aanschafprijs  installatiekosten  onderhoud  energieverbruik

Watergevoed CV             +++                                   ++                         +++                       +++

Watergevoed WP            ++                                     ++                          +++                       +++

Elektrische heater          +++                                   +++                         +++                       +++

Stoom heater                     ++                                      ++                           +++                       +++

 

Maatwerk oplossing voor verwarming bedrijfshal

Heeft u een grote ruimte te verwarmen? Neem dan contact op met de verwarmingsspecialisten van KiwiHesta. Wij leveren u graag een maatwerkoplossing die aansluit op uw wensen en bedrijfssituatie.

Uiteraard maken we voorafgaand graag een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Hieronder vertellen we u alvast meer over de bovengenoemde heaters:

Watergevoede heaters om uw bedrijfshal te verwarmen

Een veelvoorkomend principe is de zogenaamde watergevoede heater. De warmtewisselaar in deze heater wordt gevoed met water van 80-90ºC, via de centrale verwarmingsketel die door middel van het verbranden van gas of olie de warmte produceert. Door middel van de ingebouwde ventilator wordt de aangezogen lucht door de warmtewisselaar geblazen waardoor de lucht wordt opgewarmd. Daarna wordt de warme lucht via een instelbaar uitblaasrooster terug in de ruimte geblazen, waardoor de ruimte direct wordt opgewarmd.

Het voordeel van dit heatersysteem is dat het snel werkt, omdat direct de lucht verwarmd wordt en verspreid wordt over de ruimte. Bij systemen met radiatoren of vloerverwarming gaat dit veel trager. Verder is het vrij eenvoudig om een watergevoede heater aan te sluiten. Er is immers geen gasleiding of rookgasafvoer door het dak benodigd.

Ook qua onderhoud zijn deze heaters erg onderhoudsvriendelijk. In tegenstelling tot gasgestookte heaters die jaarlijks gecontroleerd moeten worden en waar veel bewegende delen in zitten, is bij een watergevoede heater de ventilator het enige bewegende deel.

Watergevoede heaters voor warmtepomp-systemen

Tegenwoordig zijn er ook watergevoede heaters die speciaal ontwikkeld zijn voor warmtepomp-systemen.

Deze systemen werken doorgaans met een veel lagere watertemperatuur 40-50ºC. Daarom is bij deze systemen de warmtewisselaar aangepast: ook bij lagere temperaturen geeft deze het gewenste vermogen. Daarnaast produceert deze heater niet teveel luchtzijdige weerstand, waardoor de uitblaas-luchthoeveelheid hetzelfde is.

Grote ruimte verwarmen met elektrische heaters

Een elektrische heater produceert zelf zijn warmte en er is dus geen CV -ketel of warmtepomp benodigd. Elektrische heaters zijn voorzien van elektrische verwarmingsspiralen, die door de elektrische stroom warm worden en zo de aangezogen lucht opwarmen. Door middel van een ingebouwde ventilator wordt de ruimte lucht aangezogen en langs de verwarmingsspiralen geleid waar de lucht wordt opgewarmd en via een uitblaasrooster terug in de ruimte wordt geblazen.

Het voordeel van elektrische heaters is dat ze in verhouding goedkoop zijn, eenvoudig te installeren en er slechts één elektrische voeding benodigd is. Dus geen CV ketel, warmtepomp, CV-gas of rookgasleidingen benodigd. Het is wel van belang dat de elektrische voeding toereikend is omdat een elektrische heater snel een groot elektrisch vermogen benodigd.

Andere voordelen van een elektrische heater zijn:

  • Elektrische heaters hebben een rendement van bijna 100%.
  • Alle elektrische energie die erin gaat wordt omgezet in warmte.

Stoom heaters voor bedrijven met een stoomleiding

Bij bedrijven waar een stoomleiding systeem aanwezig is, is een stoomgevoede heater een prima keuze om de bedrijfsruimtes te verwarmen. De basis van een stoomgevoede heater is gelijk aan een watergevoede heater, hoewel de heater voorzien wordt van een stoombestendige warmtewisselaar.

In deze warmtewisselaar condenseert de stoom, met als gevolg dat er veel warmte vrijkomt. Die wordt vervolgens aan de aangezogen lucht afgegeven.

De heater kan vrij eenvoudig op een bestaand stoomsysteem aangesloten worden en er hoeft dus geen apart leidingsysteem voor de verwarming aangelegd te worden. Een ander voordeel van een stoom heater is dat er met een kleine heater in verhouding veel warmte ingebracht kan worden. Verder zijn de gelaste warmtewisselaars zeer duurzaam en vergen stoom gevoede heaters weinig onderhoud.

Contact

Wij adviseren u graag!

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur ons een bericht.

+31 40 231 9820 info@kiwihesta.nl
  • Met het invullen van bovenstaande formulier gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Sluiten
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×