• Snelle levering
  • Spoedopdrachten mogelijk
  • Maatwerk oplossingen
  • Levering uit voorraad binnen 1 dag

Bedrijfshal verwarmen

Mogelijkheden om een bedrijfshal te verwarmen

Bedrijfshal verwarmen.

 

Een goede manier om een bedrijfshal te verwarmen is d.m.v. heater ook wel ventilatorkachels genoemd.

Deze heater zuigen de lucht uit de ruimte verwarmen deze en blazen de warme lucht weer terug in de ruimte.

Om een goede verdeling van de warmte te krijgen worden er 1 of meerdere heaters in de te verwarmen ruimte geplaatst.

De warmte kan op verschillende manieren opgewekt worden.

  • Water gevoede / indirect gestookte heaters CV
  • Water gevoede indirect gestookte heaters warmtepomp
  • Elektrische heaters
  • Stoom gevoede heater
  • Gas /direct gestookte heater

WATERGEVOEDE HEATER aangesloten op een CV ketel

Een veel voorkomend principe is de zogenaamde water gevoede heater.

De warmtewisselaar in deze heater wordt gevoed met water 80-90ºC van de centrale verwarmingsketel die d.m.v. het verbanden van gas of olie de warmte produceert.

D.m.v. de ingebouwde ventilator wordt de aangezogen lucht door de warmtewisselaar geblazen waardoor de lucht opgewarmd wordt.

Daarna wordt de warme lucht via een instelbaar uitblaasrooster terug in de ruimte geblazen, waardoor de ruimte direct opgewarmd wordt.

Het voordeel van dit heater systeem is dat het snel werkt, omdat direct de lucht verwarmd wordt en verspreid wordt over de ruimte.

Bij systemen met radiatoren of vloerverwarming gaat dit veel trager.

Verder is het vrij eenvoudig om een water gevoede heater aan te sluiten.

Er is immers geen gasleiding of rookgasafvoer door het dak benodigd.

Ook qua onderhoud zijn deze heaters erg onderhouds vriendelijk.

In tegenstelling tot gasgestookte heaters die jaarlijks gecontroleerd moeten worden en waar veel bewegende delen in zitten is bij een watergevoede heater de ventilator het enige bewegende deel.

Klik hier om naar water gevoede heaters te gaan.

WATERGEVOEDE HEATERS aangesloten op een WARMTEWOMP

Tegenwoordig zijn er ook water gevoede heaters die speciaal ontwikkeld zijn voor warmtepomp systemen.

Deze systemen werken doorgaans met een veel lagere water temperatuur 40-50ºC.

Daarom is bij deze systemen de warmtewisselaar aangepast zodat deze ook bij lagere temperaturen het gewenste vermogen afgeeft en toch niet teveel luchtzijdige weerstand produceert waardoor de uitblaas lucht hoeveelheid in takt blijft.

Klik hier om naar water gevoede heaters te gaan.

ELEKTRISCHE HEATERS

Bij een elektrische heater produceert zelf zijn warmte en er is dus geen CV -ketel of warmtepomp benodigd.

Deze heaters zijn voorzien van elektrische verwarmingsspiralen die door de elektrische stroom warm worden en zo de aangezogen lucht opwarmen.

D.m.v. een ingebouwde ventilator wordt de ruimte lucht aangezogen en langs de verwarmingsspiralen geleid waar de lucht wordt opgewarmd en via een uitblaasrooster terug in de ruimte wordt geblazen.

Het voordeel van elektrische heaters is dat ze in verhouding goedkoop zijn, eenvoudig te installeren en er slechts een elektrische voeding benodigd is. Dus geen CV ketel of warmtepomp geen cv-gas of rookgasleidingen benodigd.

Het is wel van belang dat de elektrische voeding toereikend is omdat een elektrische heater snel een groot elektrisch vermogen benodigd.

Elektrische heaters hebben een rendement van bijna 100%.

Alle elektrische energie die erin gaat wordt omgezet in warmte.

Klik hier om naar elektrichsche  heaters te gaan.

STOOM GEVOEDE HEATERS.

Bij bedrijven waar een stoomleiding systeem aanwezig is, is een stoom gevoede heater een prima keuze om de bedrijfsruimtes te verwarmen.

De basis van een stoom gevoede heater is gelijk aan een water gevoede heater echter wordt de heater voorzien van een stoombestendige warmtewisselaar.

In deze warmtewisselaar condenseert de stoom waarbij er veel warmte vrijkomt die aan de aangezogen lucht wordt afgeven.

De heater kan vrij eenvoudig op een bestaand stoomsysteem aangesloten worden en er hoeft dus geen apart leidingsysteem voor de verwarming aangelegd te worden.

Het voordeel van een stoom gevoede heater is dat er met een kleine heater in verhouding veel warmte ingebracht kan worden.

Verder zijn de gelaste warmtewisselaars zeer duurzaam en vergen stoom gevoede heaters weinig onderhoud. (ventilator is enige bewegende deel)

Klik hier om naar stoom gevoede  heaters te gaan.

GASGESTOOKTE HEATERS

Bij de gasgestookte heater wordt er in de heater gas verbrand.

De warmte die daarbij ontstaat wordt d.m.v. een warmtewisselaar direct aan de lucht afgegeven, dus zonder tussenkomst van water.

Het nadeel van deze heaters is dat er door het hele pand een gasleiding gelegd moet worden en dat elke heater een rookgasafvoer door het dak of gevel nodig heeft.

Bij de hoog rendement gasheaters moet elke heater ook nog aangesloten worden op de riolering om de gecondenseerde rookgassen af te voeren.

Tevens blazen deze heaters met een hoge temperatuur de lucht terug in de ruimte wat weer ongunstig is voor de temperatuur verdeling.

Warme lucht is immers lichter dan koude lucht en zal daarom naar boven stijgen i.p.v. naar de leefzone waar de warmte gewenst is. Hoe hoger het temperatuur verschil tussen de ingeblazen lucht en de ruimtetemperatuur, hoe sterker dit effect gaat optreden. Hierdoor gaat veel warmte verloren en is nadelig voor het energie verbruik.

Ok dient een gasheater elk jaar gecontroleerd en onderhouden te worden (het is immers een gastoestel waar gas in verbrand wordt). Door dat er veel bewegende delen in een gasheater zitten zijn ze storingsgevoelige.

Klik hier om naar gasgestookte heaters te gaan.

                                          aanschafprijs  installatiekosten  onderhoud  energieverbruik

Water gevoed CV             +++                                   ++                         +++                       +++

Water gevoed WP            ++                                     ++                          +++                       +++

Elektrische heater          +++                                   +++                         +++                       +++

Stoom heater                     ++                                      ++                           +++                       +++

Gas heater                             +                                         +                               +                           ++

 

 

 

 

Contact

Wij adviseren u graag!

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur ons een bericht.

+31 40 231 9820 info@kiwihesta.nl
  • Met het invullen van bovenstaande formulier gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Sluiten
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×